Vyhledávání


DOSTUPNOST

Dostupnost podle Monitoring-serverů.cz

NÁVŠTĚVNOST

TOPlist

KONTAKT

futu-fun@seznam.cz

573-149-843

Podpořte staré dobré dabéry podpisem petice!

29.07.2009 00:00

Před třemi dny jsem psal aktuálku o Futuramě. A věřte nebo ne, i dnes to bude o ní! Dokonce o tom samém, opět se budu věnovat dabingu a peripetiím kolem něj. No, nejásejte předčasně, z jednáních za zavřenými dveřmi nic neuteklo, dabéři se neobětovali a nebudou dabovat zadarmo, ani FOX nevydá své rezervy, aby byli všichni spokojení, a dokonce ani Matt Groening nevystoupil s tím, že připravuje Futurama porno filmy, případně že v nových epizodách bude velké množství explicitní nahoty (tímto zdravím jednoho našeho lehce Futuramafilního fanouška, který se po podobných filmech pídil). Ne, bohužel!

Každopádně tu ale mám pár dalších věcí, kterými snad můžete trošku pomoci návratu našich starých dobrých známých dabérů, nebo jim alespoň vyjádřit podporu. Tentokrát tím myslím podporu formou podepsání petice (ty jsou dokonce dvě!) nebo připojením se k jedné ze skupin na Facebooku (těch je dokonce ještě víc – dvě!). Celkově touto formou podporuje Billyho a spol. už několik tisíc lidí, takže se určitě nebojte svůj podpis připojit i vy.

„FOX prohlásil, že chce nahradit původní dabéry Futuramy! Já říkám, že už by poté seriál nebyl takový, jaký ho známe a máme rádi. Prosím, podepište tuto petici, abychom FOXu ukázali, že chceme původní dabéry, ne nějaké náhradníky. To, co dělá seriál tak skvělým je právě spolupráce těchto dabérů, bez které už by seriál nebyl jako dříve.“

Tak tohle je přeložený text jedné z těch petic, samotnou petici můžete podepisovat zde. Druhou petici naleznete zde. Je vcelku o tom samém, o trochu delší, ale stejně se vám ji pokusím volně přeložit, omluvte tedy případné chyby a nedostatky: „Chceme zpět původní dabéry!“ Tak, to by bylo, teď něco o tom Facebooku. Tato služba v našich končinách zažívá v poslední době obrovský boom a hodně z vás je tam určitě zaregistrováno. Takže všichni na Facebooku registrovaní se teď mohou připojit buď do skupiny Save the Voices of Futurama (Zachraňte hlasy Futuramy) nebo No Billy West? No John Dimaggio? No new Futuramas! (Žádný Billy West? Žádný John Dimaggio? Žádná nová Futurama!). A nebo klidně do obou!

Název druhé skupiny už zní trochu hardcore, ale když se nad tím zamyslím, není tak úplně od věci. Při pročítání příspěvků v těch skupinách jsem často narazil na tvrzení, že dabing je duší Futuramy. Já souhlasím. Vyzývá se tam také, abyste si zkusili pustit Futuramu bez zvuku jen s titulky. Zasmějete se? Za sebe říkám, že nechci, aby se z Futuramy stala podobná polozdechlina, jakou jsou už nějakou dobu Simpsonovi. Když návrat, tak se vším všudy a na vrchol. Co vy na to? Konec dojemného podprogramu.