Vyhledávání


DOSTUPNOST

Dostupnost podle Monitoring-serverů.cz

NÁVŠTĚVNOST

TOPlist

KONTAKT

futu-fun@seznam.cz

573-149-843

Naděje pro původní dabing stále žije!

26.07.2009 00:00

Obrázek “https://futurama.sk/news/obrazky/69.png” nelze zobrazit, protože obsahuje chyby.

Když se před pár dny vynořila a později potvrdila zpráva o novém dabingovém obsazení Futuramy, hodně z vás určitě nevěřilo, že by to šlo jen tak bez boje. A měli jste pravdu. Zdá se, že podobně jako se před pár lety sepisovaly petice, se fanoušci opět zapojí. Zatím se jedná o celkem tichou formu protestu, co je ale hlavní – za původními dabéry stojí i duchovní otcové Futuramy Matt Groening a David X. Cohen. Naprostá většina fanoušků a dva lidé, bez nichž by Futurama nevznikla – to už má váhu, doufejme bude silnější než těch „pár“ tisíc dolarů, o které se teď hraje. Matt s Davidem o nastalé situaci mluvili na na Comic Conu v San Diegu, kde už jako tradičně byla Futurama zastoupena svým stánkem a přednáškou. A zaznívala tam nadějná slova. Matt: „Doufáme, že se FOX s dabéry dohodne co nejdříve.“ David: „Držte palce, teď jde o byznys, doufáme v to nejlepší.“ Takže se zdá, že ještě nic není pevně rozhodnuto. Možná se jedná jen o hru o peníze, kde jedna ze stran blafovala a pro umocnění situace do ní zatáhla fanoušky. Simpsonovi se před několika lety dostali do podobného problému, ale nakonec se hlasy měnit nemusely.

Snad si FOX brzy uvědomí, že dosavadní dabing je jednou z nejdůležitějších částí Futuramy a hrát si s ním po 10 letech by byl velký hazard, navíc v době, kdy Futurama kvalitativně stagnuje a za původními sériemi poněkud zaostává. Z hlediska celého seriálu a jeho charakteru je cena dabingu prakticky nevyčíslitelná. A to i přesto, že v dnešní době různé syntetizéry dokáží s hlasem divy, tisícihlasého Billyho Westa určitě nedokáží nahradit.

A jak že můžete pomoci? Populární fan stránka Futurama Madhouse přichází s iniciativou a zveřejnila dva obrázky, které můžete k vyjádření podpory dabérům někam vyvěsit. Jeden z nich vidíte výše na této stránce a druhý je ke stažení zde.

Ještě se na chvilku zastavím u připravovaných epizod. Na veřejnost se dostalo pár informací, o čem budou. Takže se těšte, že Bender a Amy budou řešit otázku robosexuálního manželství, jedna epizoda bude o čím dál populárnější mikroblogovací službě Twitter a dočkáte se i v pořadí třetího dílu Anthology of Interest. Za info díky Urnovi.